Labels

Γιατί χρειαζόμαστε ένα Ασύρματο Συναγερμό για το σπίτι


                                                                


Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος που έχει υποστεί διάρρηξη στο σπίτι του. Δυστυχώς , με τα σημερινά δεδομένα , κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής στο χώρο του γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα παράνομης εισβολής . Ναι, είναι αλήθεια ότι κάποιες γειτονιές μπορεί να είναι περισσότερο ασφαλείς από μερικές άλλες , ωστόσο οι επίσημες στατιστικές δηλώνουν ότι οι κλοπές κατοικιών είναι συνεχώς σε άνοδο. Αυτό όμως που είναι χειρότερο από τις ίδιες τις διαρρήξεις είναι ο τρόπος που αυτές γίνονται. Από τις πρώτες κοινωνίες ανθρώπων στον πλανήτη , υπήρχε πάντα μια μερίδα ανθρώπων που αρέσκονται στο να αρπάζουν το βιός του συνανθρώπου τους. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν χωρίς αμφιβολία. Το κακό όμως σήμερα είναι ότι, ενώ η τεχνολογία αναπτύσσει και εξελίσσει συνεχώς  μεθόδους προστασίας των νοικοκυραίων από τους κλέφτες, όπως πρόκειται για τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας,  αυτό από την άλλη  λειτουργεί και αντίστροφα προς όφελος των κακοποιών. Δηλαδή , και αυτοί από τη μεριά τους ,με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τα εκάστοτε  μέσα προστασίας. 

Κάτι τέτοιο συνέβη όταν έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην αγορά οι πρώτοι καλωδιακοί συναγερμοί ασφαλείας. Υπήρχε η πεποίθηση ότι οι διαρρήξεις είχαν βρει το οριστικό τους τέλος. Μέγα λάθος, διότι οι κακοποιοί ανακάλυψαν στη πορεία ότι μπορούν να εξουδετερώσουν ένα σύστημα συναγερμού απλά κόβοντας  τα καλώδια του τηλεφώνου. Έτσι ο κόσμος άρχισε να απελπίζεται ξανά γιατί εκεί που περίμενε ότι με ένα συναγερμό είχε βάλει  οριστικό τέλος στην ανασφάλεια του , ξανά πάλι ο ίδιος εφιάλτης επανερχόταν δριμύτερος και μάλιστα χωρίς καμία ελπίδα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο. Μέχρι που έκαναν επιτέλους την εμφάνισή τους οι ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών . Τα ασύρματα συστήματα  είναι ότι πιο νέο κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά αυτή. Οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τα έχουν ήδη προτιμήσει. Οι ασύρματοι συναγερμοί έχουν αποδειχτεί άξιοι διάδοχοι των προκατόχων τους και υπερτερούν σε πολλά σημεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

Σαν αρχή , ένας ασύρματος συναγερμός , όπως προδίδει και το όνομά του, δεν απαιτεί καλώδια για να λειτουργήσει . Πρόκειται για το κατεξοχήν χαρακτηριστικό τους γνώρισμα . Αυτό αμέσως αμέσως τους κάνει να υπερτερούν έναντι των καλωδιακών συστημάτων ασφαλείας γιατί δεν μπορούν να παρακαμφθούν όπως εκείνοι με το κόψιμο των καλωδίων γιατί πολύ απλά δεν  διαθέτουν . Επιπλέον, αυτό το γνώρισμα κάνει τους ασύρματους συναγερμούς πολύ πιο πρακτική λύση για την προστασία μιας κατοικίας γιατί η επίπονη διαδικασία της καλωδίωσης παραλείπεται. Η εγκατάσταση ενός ασύρματου συναγερμού ασφαλείας , σας απαλλάσσει εντελώς από την προ εγκατάσταση  μέτρων και μέτρων  από άχαρα καλώδια μέσα στο σπίτι σας. Τέρμα πια με τις αντιαισθητικές τρύπες στους τοίχους. Τέλος, ένας τέτοιος συναγερμός σας εξοικονομεί  χρόνο στη τοποθέτηση και αυτό εξαργυρώνεται και σε χρήματα που εσείς εξοικονομείται. Ένα άλλο δυνατό σημείο που διαθέτει ένας ασύρματος συναγερμός ασφαλείας είναι το γεγονός ότι δεν σας δεσμεύει στο χώρο που έχει τοποθετηθεί . Δηλαδή, αν εσείς νοικιάζεται το χώρο σας και χρειαστεί να μετακομίσετε , μπορείτε άνετα να πάρετε μαζί σας το σύστημα ασφαλείας σας στο νέο σας σπίτι. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα προαναφερθέντα , η επιλογή ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας αποδεικνύεται εκτός από αξιόπιστη, εξαιρετικά πρακτική επίσης. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, και στο εξωτερικό μεγάλες εταιρείες όπως η ADT σε πολλά άρθρα τους ασχολούνται με ασύρματα σύστημα ασφαλείας  

1 σχόλια:

  1. Η αύξηση της εγκληματικότητας έχει πράγματι επηρεάσει δραματικά τις ζωές μας, δημιουργώντας ένα κλίμα ανησυχίας και αναστάτωσης σε κάθε σπίτι η επιχείρηση. Η επιδείνωση της κατάστασης στη σύγχρονη εποχή έχει αναγκάσει κάθε άτομο να αντιμετωπίσει τη σημαντικότητα της ασφάλειας του, καθιστώντας την υψηλότερη προτεραιότητα. Εντούτοις, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατευτούμε και να ανακτήσουμε την αίσθηση ασφάλειας μας, χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία των σύγχρονων συστημάτων συναγερμού για σπίτια και καταστήματα www.synagermos.eu Τα τελευταία αυτά συστήματα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών ασφαλείας. Ένας τομέας που έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο είναι η ηλεκτρονική παρακολούθηση, που επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση του χώρου μας με τη χρήση καμερών υψηλής ανάλυσης. Αυτές οι κάμερες ενσωματώνονται σε έξυπνα συστήματα αναγνώρισης κίνδυνου και κίνησης, ενισχύοντας την ικανότητά μας να αντιληφθούμε άμεσα ενδεχόμενες απειλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή