Labels

Ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών


                                                              
Οι ασύρματοι συναγερμοί ασφαλείας έχουν γίνει ευρέως γνωστοί ως η εναλλακτική λύση στους καλωδιακούς συναγερμούς οι οποίοι μέχρι σήμερα κατείχαν τα πρωτεία στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας επάξια. Η καταξίωση που έχουν πια τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι απλοί  στη λειτουργία και έχουν εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι σε θέση να παρέχουν πολλά οφέλη κατάλληλα για τις εκάστοτε ανάγκες οποιασδήποτε κατοικίας . Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που διαθέτουν έναντι των καλωδιακών συναγερμών είναι ότι είναι σε θέση να εκπέμπουν και να λαμβάνουν σήματα σε μεγάλες εμβέλειες. Μπορούν να το πετύχουν αυτό χωρίς καμία απολύτως δυσκολία και περιορισμό εφόσον είναι στην εμβέλεια τους . Παράλληλα, δίνουν και τη δυνατότητα επέκτασης ,όποτε αυτό χρειαστεί ,με την προσθήκη επιπλέον αισθητήρων για ακόμα μεγαλύτερη  κάλυψη ενός χώρου.  Επιπροσθέτως, εφόσον οι συναγερμοί αυτού του είδους δεν απαιτούν καλώδια για τη λειτουργία τους , σας απαλλάσσουν τελείως από την αντιαισθητική εικόνα των καλωδίων και καναλιών μέσα στο σπίτι σας. Ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας σας λύνει τα χέρια κυριολεκτικά γιατί δεν χρειάζεται να μπείτε σε δύσκολες και άχαρες εργασίες . Συνεπώς, δεν θα χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία να ανοίξετε τρύπες σε τοίχους και οροφές. Ούτε θα χρειαστεί να διαμορφώσετε εκ νέου το χώρο σας μετακινώντας τα έπιπλα σας κατά τρόπο ώστε να αποκρύψετε τη θέα των καλωδίων.  

Πώς λειτουργούν λοιπόν αυτοί οι συναγερμοί; Αντί να χρησιμοποιούν καλώδια και κανάλια , χρησιμοποιούν μικρούς ραδιοπομπούς οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο να στέλνουν τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν οι αισθητήρες του συστήματος ασφαλείας  προς την κεντρική του μονάδα. Από τη στιγμή που τα ραδιοκύματα είναι αιθέρια και μπορούν απρόσκοπτα να ταξιδεύουν οπουδήποτε , σας δίνεται κατά αυτό τον τρόπο η δυνατότητα να τοποθετήσετε όπου εσείς επιθυμείτε τους αισθητήρες σας. Από τα προαναφερθέντα , γίνεται ευκόλως  κατανοητό ότι οι ασύρματοι συναγερμοί σας δίνουν πάρα πολλές επιλογές , μία εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι είναι φορητοί. Ολόκληρο το σύστημα συναγερμού μπορεί με πολύ απλό τρόπο να μεταφερθεί σε άλλη οικία αν θελήσετε να μετακομίσετε κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν θα έχετε την έννοια και το φόβο να μπείτε ξανά στη διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης εκ νέου ενός συναγερμού ασφαλείας.  

 Άλλο ένα κίνητρο για να προτιμήσετε ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας για την προστασία του χώρου σας είναι το γεγονός ότι μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα και επιπλέον να σας παρέχει μια ευρεία γκάμα από πολλαπλές λειτουργίες. Οι περισσότεροι συναγερμοί αυτού του είδους χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να τοποθετηθούν. Παράλληλα σας δίνουν και τη δυνατότητα σύνδεσής τους σε κέντρο λήψης σημάτων για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προστασίας .Μέσω της υπηρεσίας αυτής ,εκτός από την αστυνομία , θα ειδοποιούνται και οι υπόλοιπες αρχές προστασίας , την αρμόδια κατά περίπτωση. Μπορείτε επίσης με αυτό το τύπο συστήματος ασφαλείας να εκτελείτε από απόσταση και με μεγάλη ευκολία καθημερινές λειτουργίες του νοικοκυριού όπως είναι να αναβοσβήνετε τα φώτα , το θερμοσίφωνα , να ανοιγοκλείνετε τα παντζούρια. Επιπλέον , θα μπορείτε να ενημερώνεστε ακόμα και για την ώρα που τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι! Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως είναι το γεγονός  ότι ο ασύρματος συναγερμός δουλεύει με μπαταρίες και όχι με καλώδια όπως ο έτερος , που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο διαρρήκτης να τον θέσει εκτός λειτουργίας κόβοντας τα καλώδια ακριβώς επειδή δεν έχει! Που σημαίνει επίσης ότι και τα καλώδια τηλεφώνου να κοπούν, εσείς πάλι θα έχετε σύνδεση με το κέντρο λήψης σημάτων και έτσι θα ειδοποιηθεί η αστυνομία στο πρώτο σήμα διάρρηξης!  Τέλος, ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας είναι το γεγονός ότι μπορούν τα ίδια από μόνα τους να ελέγχουν την έκρυθμη λειτουργία τους. Σας αποστέλλουν πλήρη αναφορά η οποία σας ενημερώνει για το αν το σύστημα χρήζει αντικατάστασης  μπαταριών ή αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στη ορθή λειτουργία του. Επίσης , με ένα ασύρματο σύστημα μπορείτε να έχετε ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στην ασφάλειά σας με τη βοήθεια του διαδικτύου. Σας δίνει τη δυνατότητα  να έχετε πλήρη εικόνα του χώρου σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου  ή  Η/Υ  σας όπου εσείς και να βρίσκεστε. Το κατεξοχήν όμως πλεονέκτημα που σας προσφέρουν αυτοί οι συναγερμοί είναι ότι σε τελικά ανάλυση σας χαρίζουν απόλυτη ηρεμία που προέρχεται από τη σιγουριά ότι ο χώρος σας και οι αγαπημένοι σας θα είναι πάντοτε ασφαλείς. Εταιρείες που έχουν πολύ καλά συστήματα ασφαλείας και με μακροχρόνια πείρα είναι η εταιρεία DSC
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου