Labels

Τι είναι ένα κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού;

Ένα κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού, είναι γνωστό και ως κεντρικός σταθμός παρακολούθησης συναγερμών. Είναι μια εγκατάσταση 24ωρου λειτουργίας  που λαμβάνει και παρακολουθεί σήματα από διάφορους τύπους συστημάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων συναγερμών διάρρηξης, συναγερμών πυρκαγιάς συστημάτων CCTV. Η κύρια λειτουργία ενός κέντρου είναι να λαμβάνει σήματα από αυτά τα συστήματα ασφαλείας και να λαμβάνει τις κατάλληλες ενέργειες με βάση τον τύπο του σήματος που λαμβάνεται. Για παράδειγμα, σε περίπτωση συναγερμού διάρρηξης ειδοποιεί την Αστυνομία σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική υπηρεσία για να στείλει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο χώρο οπού υπάρχει πρόβλημα ανάλογα με το σήμα. Οι χειριστές είναι εκπαιδευμένοι να ανταποκρίνονται σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων και μπορεί να τους ζητηθεί να επικοινωνούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ιδιοκτήτες ακινήτων ή άλλο προσωπικό ανάλογα με τη φύση του συναγερμού. Εκτός από τη λήψη και την απόκριση σε σήματα συναγερμού, ορισμένα  παρέχουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες, όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση βίντεο και έλεγχος πρόσβασης.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οι συναγερμοί δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πλέον απαραίτητοι στη ζωή μας. Οι διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι θέμα χρόνου ή θέμα στατιστικών πέστε το όπως θέλετε να επισκεφτούν κι εμάς οι διαρρήκτες. Το σημαντικό είναι να έχουμε πάρει τα μέτρα ασφαλείας απο πριν για να τους αποτρέψουμε. Δίνουμε τόσα πολλά χρήματα σε άλλα πράγματα για το σπίτι μας που πολλές φορές είναι ανώφελα και δεν τοποθετούμε ένα σύστημα ασφαλείας. Ξέρετε είμαι παθών γιατί αυτά που λέω τα έκανα κι εγώ. Ούτε μου πέρναγε από το μυαλό ότι θα πέσω θύμα διάρρηξης. Κι όμως μου άνοιξαν το σπίτι και μου τα πήραν όλα, δεν άφησαν τίποτα. Η ζημιά τεράστια, συν το ψυχολογικό που δεν μπορώ να κάτσω μόνη μου στο σπίτι. Κι όλα αυτά γιατί δεν ήθελα να διαθέσω 500€ για να τοποθετήσω ένα συναγερμό. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, θέλω όμως να σας δώσω μια συμβουλή. Τοποθετήστε συστήματα συναγερμού στο σπίτι σας για να μην περάσετε την στεναχώρια και το άγχος που πέρασα εγώ.
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Ματούλα Χρόνη, εκπαιδευτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή





  2. Ένα κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο που λαμβάνει, επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται σε σήματα συναγερμού από συστήματα ασφαλείας, όπως συναγερμούς ασφαλείας, πυρανίχνευσης ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Τα σήματα αυτά μπορεί να προέρχονται από συστήματα προστασίας κτιρίων, αυτοκινήτων, επιχειρήσεων, ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα ασφαλείας.

    Κατά τη λήψη των σημάτων, το κέντρο αυτό αξιολογεί τη φύση τους και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα αντίδρασης, συνήθως ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, τον ιδιοκτήτη του συστήματος ασφαλείας ή άλλα αρμόδια μέρη, όπως προκαθορίζεται στο πρόγραμμα λειτουργίας του.
    Το κέντρο λήψης σημάτων της εταιρείας www.synagermoi-spition.gr με χιλιάδες συνδρομητές είναι δίπλα σας 24 ώρες για να σας παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες αξιόπιστες για την ασφάλειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού είναι ένα κεντρικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε συστήματα ασφαλείας για την παρακολούθηση και την αντίδραση σε συναγερμούς και περιστατικά ασφαλείας. Συνήθως, το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού είναι συνδεδεμένο με αισθητήρες ασφαλείας, όπως αισθητήρες κίνησης, αισθητήρες παραθύρων και πορτών, αισθητήρες καπνού, και άλλους αισθητήρες που ανιχνεύουν ενδείξεις εισβολής, πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων.
    Όταν ένας αισθητήρας ενεργοποιείται, παράγει ένα σήμα συναγερμού που αποστέλλεται στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού. Στο κέντρο αυτό, εκπαιδευμένο προσωπικό ελέγχει το σήμα, αξιολογεί την κατάσταση και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα. Αυτά τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν την κλήση των αρμόδιων αρχών ασφαλείας, την ειδοποίηση του ιδιοκτήτη του συστήματος ασφαλείας, ή την αποστολή προσωπικού security για να ελέγξει την κατάσταση.
    Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού είναι ουσιώδες για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος ασφαλείας και τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και των περιουσιακών τους στοιχείων.
    www.kentrolipsissimaton.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή