Labels

Συμβουλές ασφαλείας για τα Χριστούγεννα

 Όπως είναι γνωστό όλοι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Αρχίζουμε τα εορταστικά δώρα τον Σεπτέμβριο και κάνουμε αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι εβδομάδες που οδηγούν σε αυτό είναι γνωστές ως οι μεγαλύτερες εβδομάδες αγορών του έτους και οι περισσότεροι λιανοπωλητές είναι ενθουσιασμένοι επειδή αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% του ετήσιου κέρδους τους.

Ωστόσο, αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή για τους διαρρήκτες. Κλέφτες γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακριβά δώρα στο σπίτι και το γεγονός ότι υπάρχουν πιθανώς επιπλέον χρήματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χριστουγεννιάτικη σεζόν δεν είναι μόνο για ευτυχία, αλλά και για διαρρήξεις σε σπίτια

Εδώ είναι 2 συμβουλές για την Ασφάλεια του σπιτιού σας αυτή την εποχή των Χριστουγέννων:


Τα σύστημα ασφάλειας είναι χρήσιμα όλο το χρόνο. Η συναγερμοί  παρακολουθούν το σπίτι σας είτε βρίσκεστε σε αυτό είτε μακριά για διακοπές. Ένας συναγερμός, όταν ενεργοποιείται, μπορεί να είναι τόσο δυνατός όσο τα 120 ντεσιμπέλ, θέτοντας τον διαρρήκτη σε κατάσταση πανικού και τον σταματά από αυτό που πρόκειται να κάνει. Υπάρχουν επίσης κλέφτες οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν να επιτεθούν τη νύχτα, έτσι ώστε οι αισθητήρες κίνησης που ανάβουν ένα διάστημα όταν ανιχνεύσουν κίνηση είναι αποτελεσματικό αποτρεπτικό. Οι κάμερες CCTV μπορούν να λειτουργήσουν ως τα μάτια και τα αυτιά σας στο σπίτι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσετε ποιος έσπασε στο σπίτι σας και πώς έγινε αυτό.

2. Να είστε επιφυλακτικοί όταν δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα να μην γράφεται ότι θα φύγετε διακοπές και ότι θα απουσιάζετέ από το σπίτι σας

Να ειδοποιείστε για δωρεές από πόρτα σε πόρτα

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα έχετε έρθει σε επαφή με ανθρώπους καθώς και άτομα που αναζητούν δωρεές για διάφορες φιλανθρωπικές αιτίες. Μπορούν να εκπροσωπούν μια εκκλησία, ένα ορφανοτροφείο ή ένα σπίτι για τους ηλικιωμένους. Αλλά δεν είναι όλοι τους από διάφορες οργάνωσης. Θα μπορούσε να είναι μια απάτη για να βγάλουν χρήματα από τους ανθρώπους ή ένας τρόπος να ερευνήσουν πότε θα ήταν η καλύτερη στιγμή να σπάσουν στο σπίτι σας. Έτσι, να είστε προσεκτικοί κατά την αντιμετώπιση τους.

1 σχόλια:

  1. Οι εποχές δυστυχώς πλέον έχουν αλλάξει δεν είναι όπως παλιά που αφήνουμε τις πόρτες στα σπίτια μας ανοιχτά και κοιμόμασταν. Τώρα για να είμαστε ασφαλείς θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει στο σπίτι έναν καλό συναγερμό. Στη συνέχεια για να έχουμε περισσότερη προστασία καλό είναι να τοποθετήσουμε και κάμερες περιμετρικά του σπιτιού μας αλλά και στον εσωτερικό χώρο. Για αυτό και εγώ λοιπόν αποφάσισα αφού είχα τοποθέτησει συναγερμό να προχωρήσω στην εγκατάσταση καμερών στο σπίτι μου. Απευθύνθηκα στην εταιρεία www.kameres-asfaleias.gr
    για να μου στείλουν έναν τεχνικό από το σπίτι μου και να μου κάνει μία μελέτη για το πώς θα τοποθετηθούν οι κάμερες στο χώρο. Αφού λοιπόν κλείσαμε το ραντεβού ήρθε ο τεχνικός από την εταιρεία και είδε το σπίτι και μου πρότεινε να τοποθετήσουμε 4 εξωτερικές κάμερες στις τέσσερις γωνίες του σπιτιού ώστε να μπορώ να έχω πλήρη εικόνα του εξωτερικού χώρου. Μου εξήγησε ποιες ακριβώς κάμερες θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ώστε να έχουμε και νυχτερινή λήψη. Επίσης θα μπορώ να τις βλέπω από το κινητό μου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και μπορούν να καταγράφουν σε ένα σκληρό δίσκο στο καταγραφικό. Αφού συμφωνήσαμε και μου είπε ότι υπάρχει εγγύηση για τις κάμερες και ότι είναι πιστοποιημένος και ο τεχνικός προχωρήσαμε στην εγκατάσταση των καμερών.
    Γρηγόρης Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή